Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش اتاق خبر به نقل از نساء کروندی؛ بازار: پس از اخبار ناگوار و تکراری گرانی، امروز با پدیده ای روبرو هستیم که شاید در گذشته محدود این موارد به دلیل برخی اشتباه ها بوجود می آمد اما اکنون با حجم بیشتری از عرضه اقلام تاریخ گذشته، فاسد و کپک زده هستیم.

این مورد دیگر گرانی نیست که بگوییم طبق برنامه های جدید تیم اقتصادی دولت در حال انجام است، بلکه فرد هزینه را پرداخت می کند اما محصول مناسب دریافت نمی کند، برخی کالا ها ممکن است زمان استاندارد مصرف آنها به اتمام رسیده باشد اما نمود خارجی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولین ناظر بر روند استاندارد بودن محصولات از تولید تا عرضه باید به رسالت خود عمل کنند چرا که ممکن است موجب بیمار شدن افراد شود. یعنی نباید مردم در سایه بی نظارتی هم چوب گرانی را بخورند هم تندی پیاز را تحمل کنند!

یکی از شهروندان تهرانی: اگرچه قیمت افزایش پیدا کرده است اما کیفیت و حجم محصولات کاهش داشته است

در محصولات لبنی با افزایش قیمت و کاهش کیفیت روبرو هستیم
یک صاحب غرفه در بازار میدان و تره بار شهرداری در سطح شهر تهران با بیان این که شیر گران شد اما با دستور تنها چند روز ارزان شد و سپس یا حجم آن کم شده ویا محصولات شیر کم چرب و محصولات قیمت گذاری نا یاب شده، گفت: مصرف بسیار کم شده و ما هر روز در حال چک کردن و تغییر قیمت ها هستیم.

وی می گوید: تا پیش از این معمولا ما محصولات خود را با ده درصد ارزان تر ارائه می کردیم. اما به دلیل ترس از تغییرت قیمتی دیگر جرات نمی کنیم تخفیف ها را اعمال کنیم و باید یک حسابدار برای تغییرات قیمت و زدن بارکد صحیح استخدام کنیم.

او می گوید: مصرف مردم بسیار محدود شده و زمان مدت خرید مردم بیشتر شده و اکثر مردم با نگاه کردن قیمت ها منصرف خرید می شوند.

وی با بیان اینکه اگرچه قیمت افزایش پیدا کرده است اما کیفیت و حجم محصولات کاهش داشته است، افزود: خودخواهی و منفعت طلبی از تولید تا عرضه وجود دارد و هر کسی به فکر اندوخته بیشتر خود است.

یکی از شهروندان تهرانی نیز در گفتگو با خبرنگار بازار در خصوص محصولات لبنی، اظهارداشت: در محصولات لبنی اگر چه هر روز افزایش قیمت آن تکذیب می شود، اما در واقعیت شاهد افزایش قیمت هستیم.

آرمان صالحی با اشاره به اینکه کالایی که تاریخ محصول به اتمام نرسیده اما کپک زده است اخیرا زیاد شده، اظهار داشت: روز گذشته پنیری را از مغازه خریداری کردم که اگرچه حدود ۲۰ روز از تاریخ انقضای آن مانده است اما کپک زده و فاسد شده بود.

وی عنوان کرد: این اتفاق به کرات برای ما در مدت اخیر اتفاق افتاده که علاوه برپنیر در خرید شیر نیز این اتفاق افتاده است.

 

 

یکی از شهروندان تهرانی: چند روز گذشته کیکی را خریداری کردم که کپک زده بود، یکی از این کیک ها را فرزندم بدون اینکه متوجه کپک شود خورد و مسموم شد

کیک های تلخ
یکی دیگر از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار بازار که تصویری از کیک کپ زده را برای ما ارسال کرده، تلفنی اظهارداشت: تجربه خرید محصولی که تا زمان تاریخ انقضای آن به اتمام نرسیده اما کالا کپک زده و غیر قابل مصرف است را در روزهای اخیر داشته ام. بسیار عصبانی هستم زیرا هم باید گرانتر بخرم هم فاسد؟

وی با بیان اینکه چند روز گذشته کیکی را خریداری کردم که کپک زده بود، خاطرنشان کرد: یکی از این کیک ها را فرزندم بدون اینکه متوجه کپک شود خورد و مسموم شد.

سینا بیات خاطرنشان کرد: اگر هر کسی وظایف خود را انجام دهد و آن چیزی که برای خانواده خود می پسندد برای دیگر افراد هم بپسندد دیگر این اتفاقات را شاهد نخواهیم بود.

 

 

یکی از شهروندان تهرانی: علیرغم اینکه صندوق دار عنوان میکرد هدیه خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومن ۵۰ هزار تومان است اما قیمت بسته ای که تهیه کردیم ۳۰ هزار تومان بود

هدیه تاریخ گذشته فروشگاه
یکی دیگر از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه به یکی از فروشگاه های سطح شهر که زیر نظر شهرداری نیز فعالیت می کند مراجعه کردم، اظهارداشت: هدیه خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومان چند کالا بود که به انتخاب مشتری به آنها هدیه داده می شد.

وی افزود: یکی از هدایا یک بسته کافه میت بود، علیرغم اینکه صندوق دار عنوان می کرد هدیه خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومان ۵۰ هزار تومان است اما قیمت بسته ای که تهیه کردیم ۳۰ هزار تومان بود.

ژیلا لاریان خاطرنشان کرد: همچنین طبق تاریخ درج شده روی هر یک از بسته های داخل جعبه هدیه داده شده تاریخ این بسته نیز گذشته بود.

 

یکی از صاحبان سوپر مارکت: برخی می گویند این اجناس پس از مرجویی به تاریخ آن افزوده و مجدد به مراکز عرضه باز می گردد

بسته های مرجویی از مراکز عرضه تنها با تاخیر تاریخ به بازار باز میگردد
یکی از صاحبان سوپر مارکت در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه علیرغم اینکه طبق استاندارد از محصولات در مغازه نگهداری می شود، اظهارداشت: برخی مشتری ها اقلام دارای تاریخ را به دلیل فاسد و کپک زده بودن بازمی گردانند.

وی با اشاره به اینکه باید نظارت ها افزایش یابد، بیان کرد: برخی می گویند این اجناس پس از مرجویی به تاریخ آن افزوده و مجدد به مراکز عرضه باز می گردد.

صادق بهرامی عنوان کرد: تکرار این اتفاق برای مغازه نیز خوب نیست چرا که برخی مشتری ها خیال می کنند ما اهمیت به نگهداری مناسب از محصولات نداشته ایم و برای خرید به ما اعتماد نمی کنند.

وی گفت: مردم به اندازه کافی به دلیل گرانی قیمت ها کالا مراکز عرضه را مقصر می دانند، افزایش موارد خرید اجناس تاریخ گذشته با فاسد اعتبار شغلی ما را بیش از پیش زیر سوال می برد.

مدیر روابط عمومی یک شرکت بزرگ تولید لبنیات نیز در گفتگو با بازار در این باره گفت: فروش محصولات یعنی بخش تقاضا کم شده و لذا کالاها بیشتر در مراکز فروش می ماند. اما هیچ تولید کننده ای برای اعتبار برند خود هم که شده تن به تغییر تاریخ کالا نمی دهد به خصوص کالاهایی مانند پنیر که روند تولید آن در ظرف مذکور بوده و جابجایی آن تقریبا غیر ممکنه بوده و صرفه اقتصادی ندارد.

وی افزود: با توجه به شرایط گرم تابستان باید در حمل و نقل و نگه داری تا زمان انقضاء تاریخ مصرف در محیط مشخصی نگه داری شود که احتمالا در آن مراحل فروشنده و یا حمل کننده بار به دلیل صرفه جویی ممکن است یخچال خود را مثلا شب ها خاموش کند و کالا فاسد و یا کپک بزند.

این مدیر روابط عمومی در پاسخ به این سئوال که چه کسی باید بر این موارد رسیدگی کند، گفت: وزارت بهداشت همان طور که در خط تولید حساس است باید در این باره نیز حساسیت به خرج بدهد. همچنین اصناف نیز باید در این باره با حساسیت بیشتری در ایام تابستان نسبت به عرضه این محصولات نظارت کنند.

در این اتفاق باید روند بازدید ها بیش از پیش افزایش یابد تا برخی سودجویان بخاطر منفعت طلبی نتوانند با جان و سلامتی مردم بازی کنند.

   

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۵۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟

با توجه به استقبال مردم، احتمال اینکه این طرح با بررسی عمیق و تأمین بودجه به همین شکل یا اشکال دیگر از پرداخت یارانه مضاعف به مردم تمدید شود، دور از انتظار نیست.

به گزارش مشرق، دولت سیزدهم در راستای ارتقا امنیت غذایی مردم و اصابت یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر. تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب